Systemleverantör med specialkompetens

Vi är som bäst när vi får leverera kompletta systemleveranser men har naturligtvis specialkompetens inom våra områden, svets, bearbetning och montering. Hör av dig till oss så tar vi fram en lösning utifrån ditt behov. Tack vare våra stora montagelokaler med bra traverskapacitet, moderna maskinpark och kompetenta medarbetare kan vi tillgodose just dina behov.

Svetsning

Vi har bred svetskompetens och är certifierade enligt ISO 3834-2. Kvalitet, precision och kunskap genomsyrar hela vår produktion och våra erfarna svetsare kan erhålla de flesta svetslicenser. Detta gäller såväl MIG/MAG, TIG, MMA och pulversvetsning.

Vi utför svetsning i de flesta material, från låglegerat till höghållfasta stål i både svart och vitt material. Dessutom är alla våra svetsare certifierade enligt ISO-standard 9606-1 och WPOR i grupperna 1,3,8 och 10. Våra robotoperatörer är certifierade enligt ISO 14732.

Svetsning hos wenmec

För svetsning av stora komplexa objekt har vi ett antal kraftigt tilltagna riktbord. Borden klarar av tunga objekt med höga krav på precision. Vi har moderna lägesställare för upp till 30 ton arbetsstycken, för ökad produktivitet vid serietillverkning. Förutom själva svetsningen är verkstaden även utrustad för att kunna utföra fogberedning.

Robotsvets

I våra svetsrobotar hanterar vi både mindre och större objekt, upp till 10 ton arbetsstycken. Vi använder modern utrustningen med kamera för optimal fog följning. Vi programmerar offline för kortast möjliga ledtid. Robotsvetsning erbjuder dig effektiv produktion samt en svetsning med mycket hög och jämn kvalitet.

Plåtberedning

Vi samarbetar med förstklassiga leverantörer som producerar vårt utgångsmaterial i moderna maskiner. Våra kompetenta och yrkeskunniga medarbetare förädlar materialet vidare enligt våra kunders specifikationer, vi behärskar det mesta inom plåtberedning. Genom åren har vi fått god erfarenhet av plåtberedning i de flesta förekommande materialen.

Bearbetning

Wenmec utför bearbetning i form av svarvning, fräsning och karusellsvarvning med stora krav på hög precision. Vi bearbetar många olika typer av objekt, från de allra minsta till de riktigt stora. Detta är möjligt tack vare vår moderna och stora maskinpark och våra medarbetares höga kompetensnivå.

Vi har flertalet maskiner för fräsning och svarvning och vår karusellsvarv kan ta objekt med en diameter upp till 2,5 meter.

Wenmec utför bearbetning i form av:

• Fräsning
• Svarvning
• Karusellsvarvning

Fräsning

För att möta dina behov av fräsning har vi en bred uppsättning av maskiner för detta område. Vi har flera  fräsar och arborrverk, för att nämna några av våra resurser. Dimensionsmässigt klarar vi av att fräsa såväl de små objekten som de riktigt tunga och skrymmande. CNC-styrning, verktygsväxlare och vridbara huvuden gör fräsningen effektiv. Vi jobbar med CAM beredning för att möjliggöra programmering av komplexa detaljer och säkerställa kvalitet på fräsning.

Svarvning med höga krav på precision

Vi har flera fleroperationssvarvar där vi både svarvar och fräser med drivna verktyg för ökad flexibilitet och effektivitet. För att hjälpa dig att uppfylla dina kunders kvalitetskrav på svarvade objekt tar vi även hand om klassning, ultraljudning och materialintyg med mera.

Karusellsvarvning

Vi kan hjälpa dig med de flesta förekommande typer av objekt som kräver karusellsvarvning. Vår största karusellsvarv är CNC-styrd och kan ta objekt med upp till 2,5 meter i diameter.

Montering

Vi har kompetens, resurser och erfarenheten att utföra komplexa mekaniska montage, elmontage, automations- och hydraulikmontage i såväl serier, enstyckesobjekt som prototypmontage. Våra erfarna montörer arbetar i de flesta förekommande fabrikaten.

Vid större volymer kan vi flödesorientera monteringen för att nå större effektivitet. Tillsammans med våra kunder utvärderar vi flödet för att optimera vår produktionsanpassinng för en mer effektiv montering. 

Wenmec utför arbeten inom:

• Mekaniskt montage
• Elmontage & Automationsmontage
• Hydraulikmontage

Nära samarbete med kund

Våra korta beslutsvägar ger oss hög flexibilitet som gör att vi kan leverera enligt just dina specifika önskemål. Väl tilltagna montageytor och effektiv logistik gör oss väl rustade för att möta alla dina – och dina kunders – behov. Genom hela produktens hopsättning har vi en noggrann kvalitetskontroll.

Komplett montage

Vi arbetar med dig från planering till komplett slutleverans och kvalitetssäkrad utcheckning. Vi kan också arbeta transparent mot ditt affärssystem.

Har du höga krav på kvalitetssäkring och effektivt montage kan du lugnt vända dig till oss för denna typ av åtagande. Din slutkund ska vara lika nöjd som om du själv hade tillverkat, monterat och levererat produkten.