Komponenter till
komplexa produkter

Wenmec Laxå

Wenmec Laxå är ett dotterbolag till Wenmec AB i Kil. Vi är legotillverkare och bearbetar detaljer för kunds räkning. Vi utför svarvning, fräsning, slipning av detaljer i stål, aluminium, rostfritt, koppar, mässing.

Wenmec Laxå arbetar mot stora, internationella företag och är komponenttillverkare av komplexa produkter. För att erbjuda våra kunder så komplett service som möjligt tar vi ansvar i allt från materialanskaffning, prototyptillverkning, bearbetning och montage enl kunds specifikationer. Vi utnyttjar även vårt breda nätverk inom ytbehandlingar samt värmebehandlingar om det finns dessa önskemål, och vi tar naturligtvis ansvar även för detta.

För oss är det viktigt att vara lyhörda och flexibla mot våra kunder och vi arbetar helst i ett nära samarbete med er. Vi lyssnar alltid på kundens behov får att få det bästa resultatet. Vår maskinpark uppdateras löpande och vi lägger stor vikt vid kompetens och kvalitet.

Lagerhållning

Vi kan erbjuda korta leveranstider till våra kunder tack vare att vi efter avtal gärna lägger upp detaljer i lager och på det sättet korta led tiderna. Det innebär att du som kund får det du behöver i tid.

Flexibla

Vi på Wenmec Laxå strävar alltid efter att vara flexibla och lyhörda mot våra kunder. Det är viktigt för oss. Vi har lång erfarenhet av det vi gör och jobbar helst i ett nära samarbete för bäst resultat.

Certifierade

Vi erhåller de certifieringar som behövs inom vår bransch och är både certifierade enligt ISO 9001 och enligt Miljö ISO 14001. Du som kund ska kunna lita på att vi arbetar på rätt sätt.

Vill du bli en del av vårt team?

Säljare Laxå

Just nu söker vi en säljare till Laxå.

CNC-operatör Laxå

Just nu söker vi en CNC-operatör till Laxå.

Vi på Wenmec Laxå är alltid intresserade av kunniga CNC-operatörer som vill bli en del av vårt gäng. Har du arbetslivserfarenhet eller är utbildad inom vårt område ser vi gärna att du skickar in en ansökan. Vi letar efter dig som vill ha ett långsiktigt arbete och som brinner för hög kvalitet. Vi har det trevligt tillsammans på jobbet och strävar efter att alla ska kunna påverka sin arbetsmiljö. Hör av dig om du vil vara med om något stort.

Maskinpark

Fräsavdelning

Horisontella fleroperarionsmaskiner

Niigata SPN-63 3 st
FMS-anläggning: Camline

Okuma MA-500 HB


Horisontella fleroperarionsmaskiner

Quaser MV 154 APC-P 

 

Svarvavdelning

Fleroperationssvarvar

Hitachi Seiki Hicell 23

Mazak Integrex 
x 658, y 658, z 1200

Okuma LU400

Okuma MULTUS B300

Okuma Mac Turn 350

Okuma Genos L-2000-M

 

Fåstycksprototypavdelning

Verktygsfräsmaskiner

Mikron WF 41 C 1 st

Maho WF 41C

 

Supportsvarvar

Graciano 2 st

 

Radialborrmaskiner

Raboma
Trumlingsutrustning
Tvättutrustning
Automatkap
Stämplingsutrustning

 

Slipavdelning

Rundslip

Johansson 1 UD/UC 1 st

Centerlessmaskin

Lidköping 4 B/U

Planslipmaskin

Abawerk FFU

 

Mätrum

Mätutrustningar

Wenzel LH108

Profilmätmaskin

Marsurf XC 2

Mätdonssystem

System Q

Kalibreringsutrustning

MPS-system

Monitor CTC 1765 MG

Cad program

Solid Works

Cam program

Mastrr cam

Kontakt

Patrik Persson

VD
0584-20771
patrik.persson@wenmec-laxa.se

Esabvägen, 695 30 Laxå